Onze werkwijze

Wij willen uw woning zo goed en compleet mogelijk in de markt zetten. Dit doen wij zodat alle potentiële huurders een duidelijk beeld van de woning krijgen. U wilt uw woning ten slotte snel en veilig aan de juiste persoon verhuren.

De belangrijkste aspecten waar huurders op letten als ze een woning zoeken zijn:

  • Het soort woning
  • De prijs van de woning
  • De kwaliteit van de woning
  • De locatie van de woning
  • De presentatie van de advertentie en de foto’s

Woning direct aanmelden

Op het moment dat u uw woning bij ons aanmeldt voor verhuur, doorlopen wij onderstaande stappen:

1 Persoonlijke afspraak

Tijdens het persoonlijke gesprek in de woning, maken wij graag nader kennis met u en bespreken wij uw verhuurwensen en mogelijkheden. We gaan bekijken of de verhuurwensen haalbaar zijn en indien nodig zullen wij een adviserende rol spelen in het vaststellen van de huurprijs en de verhuurvoorwaarden. Wij vinden het belangrijk om een langdurige samenwerking aan te gaan met onze cliënten, op basis van wederzijds vertrouwen, eerlijkheid en regelmatig persoonlijk contact.

2 Uitgebreide screening

Wij zijn aangesloten bij het grootste professionele verhuurkeurmerk van Nederland: Huurcheck Nederland. Zij controleren en valideren onze verhuurdossiers, zodat u er zeker van bent dat er een betrouwbare huurder in uw woning komt.

3 Woningopname

Tijdens de afspraak zullen wij de woning zo goed mogelijk in kaart brengen door middel van een uitgebreide fotopresentatie en een volledige woningomschrijving. Hiermee zullen wij de woning online plaatsen op de grootste en meest bekende huurwoning websites van Nederland, zoals huurwoningen.nl, pararius.nl en funda.nl. Tevens plaatsen we de woning op meerdere internationale huurwoning websites, zoals expatrentals.eu. Hiernaast sturen wij de woning door naar alle kandidaat-huurders en bedrijven die bij ons staan ingeschreven en werken we veel samen met relocation agents.

4 Bezichtigingen

Wij zullen kandidaten selecteren die geschikt zijn voor uw woning en hiermee een bezichtiging inplannen. Dit werkt het beste als u voor ons een sleutelsetje beschikbaar heeft, zodat wij snel kunnen schakelen en op verschillende momenten kunnen bezichtigen. Uiteraard zal de manier van bezichtigen altijd in overleg gaan met u als eigenaar.

5 Selectie van geïnteresseerde kandidaten

Zodra één of meerdere kandidaten hebben aangegeven interesse te hebben in uw woning, zullen wij samen met u de kandidaat kiezen die het beste past bij uw situatie en woning. Wij voeren op deze kandidaat een uitgebreid huurdersonderzoek uit en verifiëren altijd de werkgever. Samen met diverse creditchecks en de controle van verschillende persoonsdocumenten, zorgen wij voor betrouwbare huurders. Dit traject wordt gecontroleerd en gevalideerd door het professionele verhuurkeurmerk Huurcheck Nederland. Bij een beschermd verhuurdossier heeft u als verhuurder zelfs de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten, welke alle schade vergoed die veroorzaakt is door de desbetreffende huurder.

6 Huurder(s) screenen

Samen met diverse creditchecks en de controle van verschillende persoonsdocumenten zorgen wij voor betrouwbare huurders. Dit traject wordt gecontroleerd en gevalideerd door het professionele verhuurkeurmerk Huurcheck Nederland. Bij een beschermd verhuurdossier heeft u, als verhuurder, zelfs de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten welke alle schade vergoed die veroorzaakt is door de desbetreffende huurder.

7 De huurovereenkomst

Zodra alle voorwaarden vanuit beide partijen akkoord zijn, zullen wij de huurovereenkomst opstellen. Deze moet uiteraard voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Een goede huurovereenkomst is erg belangrijk, vooral als u later zelf weer beschikking wilt hebben over de woning. Huurders zijn in Nederland namelijk erg goed beschermd.

8 Eerste Betaling

Na ondertekening van de huurovereenkomst, innen wij bij de huurder de betaling van de eerste maand huur en de waarborg. Zodra de sleuteloverdracht heeft plaatsgevonden, maken wij de eerste maand huur en de waarborg over op uw bankrekeningnummer. Op dit bedrag houden wij de met u afgesproken bemiddelingskosten in.

9 Sleuteloverdracht en oplevering

Tijdens de sleuteloverdracht stellen wij een uitgebreid visueel en tekstueel inspectierapport op en overhandigen wij de sleutels aan de huurder. Zodra de huurperiode wordt beëindigd, dient de huurder de woning in dezelfde staat als in het inspectierapport wordt aangegeven, op te leveren. Is dit niet het geval dan kunt u de kosten - die u moet maken om de woning in dezelfde staat terug te brengen - verhalen op de huurder.

10 Woningbeheer

Naast het volledige verhuurtraject, heeft u nog de mogelijkheid om gebruik te maken van woningbeheer. Dit is een doorlopende dienst waarbij wij het volledige financiële- en technische beheer van uw woning uit handen nemen. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld reparaties, onderhoud en uiteraard het innen en eventueel vooruitbetalen van de huurpenningen. Zo heeft u er zelf geen omkijken naar en wordt alles tot in de puntjes verzorgd.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van deze uitleg nog vragen of wilt u dat HousingNet uw partner wordt bij de verhuur van uw woning?

Bel mij terug voor meer informatie

Naam:
Invalid Input

E-mailadres:
Invalid Input

Telefoon:
Invalid Input

Opmerkingen:
Invalid Input

Verifieer dat u geen robot bent:
Ongeldige invoer